e-Ticaret ve Pazaryeri Entegrasyonunun Avantajları

e-Ticaret ve Pazaryeri Entegrasyonunun Avantajları

E-ticaret onlarca pazar alanına sahip büyük bir dünya. Üreticilerin sadece tek bir pazaryerinde bulunma zorunluluğu olmadığından çoğu şirket birkaç pazaryeri ile entegre çalışmayı daha uygun buluyor. Ancak markanın tanıtımını ve satışını arttırmak adına yapılan bu hareketin takibi düzgün yapılamadığında beraberinde sorunlar getirmekte. Farklı dallardan gelen siparişleri takip etmenin, güncel stok durumunu tüm pazaryerlerinde senkronize gözükmesinin en kolay yolu ise pazaryeri entegrasyonu. Kafalarda soru işareti kalmaması amacıyla entegrasyonun kelime anlamına bakacak olursak sistem entegrasyonu, birden fazla sistemin bir araya getirilerek tek bir sistem üzerinden çalıştırılmasını sağlamaktır. 

Markaların büyümesi ve ciddi tanıtım oranlarına sahip pazaryeri ile anlaşması sonrası oluşan bu sorun için birkaç farklı çözüm mevcut. Bir yazılımcı ile anlaşıp sitenizde size özel bir entegrasyon programı yazdırabilir ya da bu işle ilgilenen online hizmetlere başvurabilirsiniz. Entegrasyon programları satıcıya tek panel üzerinden kontrol ve takip imkanı sunduğundan birçok satıcının kullandığı bir hizmet. Tek bir panel ile tüm pazaryerlerine hakim olabiliyorsunuz işte bu kadar kolay. Yapılan satışı senkronize yönetmek e-ticaretin olmazsa olmazlarından biri. Pazaryeri entegrasyonu ile yapılabilecekler ise şöyle:

  • Ayrı ayrı pazaryerlerinden gelen siparişleri tek bir platform üzerinden görebilmek 
  • Stoktaki ürününüzün tüm pazaryerlerinde aynı gözükmesi 
  • Satış yapıldığı takdir tüm pazaryerlerindeki stok durumunun senkronize olarak güncellenmesi
  • Sitenizdeki herhangi bir ürüne yapılan indirim ya da zam sonrası fiyatların tüm pazaryerlerinde düzenlenmesi

E-ticarette entegrasyon yazılımları satıcıların en büyük dostlarından biri. Tüm pazaryerlerinde eş zamanlı çalıştığından müşteriler de durumdan memnun. Sipariş durumunu öğrenmek için site site gezmemek, her ürünün durumunu tek seferde güncelleyebilmek üreticilerin zamandan tasarruf yapmasını sağlıyor.

Bu profesyonel ara yazılım için bir yazılım firması ile anlaşmak ya da online hizmetlerden yararlanmak yeterli. Marka, ürün, kategori, sipariş ve müşteri verilerinizi tüm pazaryerleri ile entegre bir dış kaynağa aktarılıp kullanılabilirsiniz. Tüm verilerin takibini kolaylıkla yapabilmek hangi ürünlerin daha karlı olduğu konusunda da işinize yarayacaktır. Ayrıca verileri tek bir panelden takip edebilmenin yanı sıra istatistiki olarak hangi pazaryerinden daha fazla verim alındığı gibi bilgileri de görebilirsiniz. Bu bir sonraki sözleşme döneminde çalışmaya devam edeceğiniz yerleri belirleme konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

e-Ticaret noktasında vermiş olduğunuz pazaryeri entegrasyon hizmetleri ile siz de mağazanızı ve satışlarınızı Evobulut sistemi üzerinden kolayca yönetebilir; alınan siparişlerinizi tek bir tuş ile sisteme çekerek hızlıca faturalandırabilirsiniz. Ücretsiz olarak incelemek için buradan Satış Bulut’a başvuruda bulunabilirsiniz.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları